tiistai 16. elokuuta 2016

Vuokaleipä

Tämä vuokaleipä ei tarvitse valmista juurta ja on helppo tehdä.


Ohje

0,5 l vettä
1 pss (11 g) kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 rkl siirappia

Lämmitä 0,5 litraa vettä noin 42 asteiseksi (tuntuu käteen lämpimältä). Liuota kuivahiiva veteen. Lisää siirappi, kaurahiutaleet, ruisjauhot ja suola. Anna tekeytyä 30 minuuttia liinalla peitettynä.

Lisää vehnäjauhot pikkuhiljaa samalla alustaen. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.

Voitele leipävuoka voilla tai vuoraa leivinpaperilla. Nosta taikina vuokaan ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Ripottele pinnalle kaurahiutaleita koristeeksi. Paista 250 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti