keskiviikko 3. elokuuta 2016

New York cheesecake

Tunnetuin juustokakku eli New York cheesecake saa kunnian olla leivontablogini ensimmäinen, vaikka yleensä leivon juustokakut hyydyttämällä.


Allergia-asiaa
Laktoosittoman juustokakusta saa käyttämällä laktoositonta voita, tuorejuustoa ja ranskankermaa. Jos haluat valmistaa gluteenittoman kakun, käytä kekseinä esim. gluteenittomia Digestivejä ja vehnäjauhon tilalta perunajauhoa. Sitruunamehun voi tarvittaessa jättää kokonaan pois.


 

Pohja:
200 g   Digestive-keksejä
125 g   voita
1 tl       kanelia 

Täyte:
600 g  maustamatonta tuorejuustoa 
2 dl     sokeria
200 g  ranskankermaa
3         munaa
1 tl     sitruunamehua
2 rkl   vehnäjauhoja

Murskaa Digestive-keksit ja sulata voi. Sekoita sula keksinmurut, sula voi ja kaneli tasaiseksi taikinaksi. 

Vuoraa n. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina sen pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sileäksi. Lisää ranskankerma ja vatkaa vielä hetki. Sekoita sen jälkeen joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää vielä sitruunamehu.

Siivilöi täytteeseen venhäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja kopauta vuokaa pari kertaa, jotta isoimmat ilmakuplat hajoavat. Tasoita pinta nuolijalla ja paista uunin alatasossa noin tunti, kunnes kakku on reunoilta hyytynyt. Katkaise uunista virrat ja avaa uuninluukku hetkeksi raolleen ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä vielä tunti.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä se jääkaappiin hyytymään vielä muutamaksi tunniksi tai vaikkapa yön yli.

Kakun voi tarjoilla sellaisenaan tai esimerkiksi tuoreiden marjojen, marjasoseen tai vaikkapa hillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti