lauantai 6. elokuuta 2016

Mansikkajuustokakku GOES pappilanhätävara

Pappilanhätävara on nopea ja helppo toteuttaa, mutta itse pidän enemmän juustokakun mausta kuin marjoista kermavaahdolla. Tässäpä siis minun versio perinteisestä jälkiruoasta.

Allergia-asiaa 
Tämä jälkiruoka on helppoa tehdä myös gluteenittomana, laktoosittomana tai munattomana valitsemalla sopivat keksit ja maitotuotteet. Esimerkiksi Semperiltä löytyy gluteenittomat ja laktoosittomat suklaakeksit ja Xtran chocolate chip cookiet ovat munattomia. Tuotetiedot kannattaa kuitenkin tarkastaa joka kerta pakkauksesta.



Ohje: 

 

1 l tuoreita mansikoita
300 g suklaamurukeksejä

Juustokakkumassa

400 g vanilija tuorejuustoa tai mascarponea
4 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Kahvikiisseli

3 dl kahvia
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl kevytmaitoa

Yhdistä kahvi, maito, sokeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa. Kiisseliä kannattaa sekoittaa koko jäähdytyksen ajan, ettei pintaan muodostu kalvoa.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja sokerit. Vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.

Siivuta noin puolet mansikoista pituussuunnassa koristelua varten. Leikkaa loput mansikat paloiksi oman maun mukaan. Niistä tulee kakkuun täytettä.

Kokoa kakku noin 2,5 l kulhoon. 

Murenna keksit karkeaksi murskaksi ja lisää vajaa puolet keksimurskasta kulhon pohjalle. Kaada keksimurskan päälle vajaa puolet kahvikiisselistä ja juustokakkumassasta. Asettele täytteeksi pilkotut mansikkapalat massan pinnalle. Ripottele mansikoiden päälle loput kekseistä, kahvikiisseli ja juustokakkumassa. Tasoita pinta. Asettele mansikat pinnalle kulhon reunoilta keskellepäin edeten.

Anna kakun olla jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti