keskiviikko 10. elokuuta 2016

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine eli ranskalainen kinkkupiiras on suolaisten piirakoiden parhaimmistoa, ainakin omasta mielestäni.

Allergia-asiaa
Laktoosittoman piirakan voi valmistaa käyttämällä laktoositonta voita, juustoraastetta ja kermaa. Gluteenittomaan piirakkaan vehnäjauhot voi vaihtaa esimerkiksi gluteenittomaan jauhoseokseen.



Pohja

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl vettä

Täyte

n. 150 g pekonia
1 sipuli  
150 g juustoraastetta
4 munaa
3 dl kermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl timjamia
½ dl silputtua persiljaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Pohjusta irtopohjavuoka (n. 24 cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Tee piirakkaan noin 3 cm korkuiset reunat. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Pilko pekoni ja sipulit.  Ruskista pekoni kevyesti pannulla. Nostele pekonit pois pannusta ja kuullota sipulit pekonin rasvassa. Sekoita munat, juustoraaste, kerma ja mausteet. 

Ripottele pekonipalat, sipulisilppu ja persilija piirakan pohjalle. Kaada päälle täyteseos. Kypsennä uunin keskiosassa noin 35 minuuttia. Tarkista onko täyte hyytynyt keskeltä ja jatka kypsentämistä tarvittaessa.

Piirakan voi halutessaan koristella esimerkiksi persilijalla tai paprikalla.

Olen tarjoillut piirakan yleensä kylmänä, mutta maistuu kyllä tuoreeltaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti