keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Granaattiomena juustokakku

Satokausihössötyksestä innostuneena päätin kokeilla, miten granaattiomena sopii juustokakkuun ja lopputuloksena todettakoon, että hyvinhän se sopii. Happamat granaattiomenan siemenet antavat mukavaa vastapainoa makealle juustokakulle. 

Allergia-asiaa

Laktoosittomilla maitotuotteilla on helppoa valmistaa laktoositon juustokakku. Gluteenittomaan juustokakkuun pohjaksi käyvät esimerkiksi gluteenittomat digestivet tai muut gluteenittomat keksit.

 

Pohja

180 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte

4 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vanilja sokeria

2 granaattiomenan siemenet

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Murskaa digestivet ja sulata voi. Sekoita keksimurut ja rasva tasaiseksi taikinaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 min.

Leikkaa granaattiomenat neljään osaan ja irrota siemenet. Tämä onnistuu helpoiten esimerkiksi lusikalla naputtelemalla. Vähän raaemmasta granaattiomenasta kannattaa irrottaa siemenet käsin.

Sekoita tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen.

Lämmitä 2 rkl vettä. Ota liivatelehdet likoamasta, puristele niistä vesi pois ja liuota ne lämmitettyyn veteen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin.

Kaada puolet täytteestä irtopohjavuokaan pohjan päälle. Ripottele vuokaan täytteen päälle puolet granaattiomenan siemenistä. Kaada vuokaan loput täytteestä ja pinnalle loput granaattiomenan siemenet. 

Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti