lauantai 19. marraskuuta 2016

Kauralastut

Kauralastut ovat mukavan nopea arkiherkku, jos äkillinen makean nälkä iskee. Olen käyttänyt näitä myös juustokakun pohjana, jos ei digestivejä ole sattunut kaapista löytymään. Juustokakun pohjaa varten kannattaa keksejä tehdä kolminkertainen määrä.

Allergia-asiaa

Laktoosittomaan ohjeeseen laktoositonta voita.

 

Ohje

Taikinasta tulee n. 15 keksiä

50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 muna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sulata voi ja sekoita sulatettu voi kuivien aineiden sekaan.

Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nostele taikinasta teelusikallisen kokoisia nokareita pellille ja jätä nokareiden välille 10 cm tilaa levitä.

Paista uunin ylätasolla n. 6 minuuttia.

Anna jäähtyä pellillä hetki ennen leivinpaperilta irrottamista, etteivät keksit repeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti