maanantai 24. lokakuuta 2016

Pannukakku

Joskus on näitä laiskoja sunnuntaita, kun makeanhimo yllättää, eikä kaapeista löydy mitään. Tilanteen pelastaa pannukakku varsinkin näin syksyllä, kun kaapit pursuaa erilaisia hilloja ja hyytelöitä. Tässäpä siis luottopannukakun ohje :)


Allergia-asiaa

Laktoositon versio valmistuu käyttämällä laktoositonta voita ja maitoa. Munat voi tarvittaessa jättää pois.


4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
8 dl maitoa
2 munaa 
100 g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää maito ja munat ja sekoita hyvin.

Lisää sulatettu voi ja sekoita kunnes voi ei enää nouse taikinan pinnalle. 

Anna taikinan turvota huoneenlämmössä n. 30 min.

Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200 °C uunin keskitasossa n. 30 minuuttia. Munaton pannukakku vaatii hieman pidemmän paistoajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti