torstai 22. marraskuuta 2018

Maustekakku

Perinteinen maustekakku on aina ollut yksi suosikkikahvikakuistani. Olen kokeillut myös monia muita maustekakkuja, mutta mikään ei ole yltänyt maultaan perinteisen maustekakun tasolle.

Allergia-asiaa:
Laktoosittoman maustekakusta saa valitsemalla laktoosittoman voin ja maidon/piimän. Mausteita voi tarvittaessa jättää pois, mutta se kuitenkin vaikuttaa kakun makuun ja tasapainoon.



Taikina

200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 3/4 dl sokeria
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua pomeranssia
1 tl neilikkaa
1/2 tl maustepippuria
2 dl maitoa tai piimää
2 munaa

Laita uuni lämpienemään 175 asteeseen.

Sulata voi ja anna jäähtyä. 

Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja mausteet keskenään.

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito ja voisula.

Lisää maito-muna-voiseos kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. 

Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 2 l). 

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. 

Paista uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. 

Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista.

Jäähtyneen kakun voi koristella tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti