lauantai 26. elokuuta 2017

Kinuskijuustokakku


Allergia-asiaa

Gluteenittomilla digestiveillä ja suklaalla kakusta saa gluteenittoman. Valitsemalla laktoosittomat maitotuotteet ja suklaan kakku on myös laktoositon.

Pohja
150g digestive keksejä
75g voita

Täyte
400 g kinuskituorejuustoa
3dl vispikermaa
1 rkl sokeria
4 liivatelehteä
2 rkl kahvia

Koristeluun tummaa suklaata.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Murskaa digestivet ja sulata voi. Sekoita keksimurut ja rasva tasaiseksi taikinaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 min.

Sekoita tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. 

Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen.

Ota kuppiin 2 rkl kuumaa kahvia. Ota liivatelehdet likoamasta, puristele niistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Kaada liivateseosohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin.

Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään.

Koristele ennen tarjoilua tummalla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti