lauantai 18. maaliskuuta 2017

Vadelmavalkosuklaaputouskakku

Tämä kakku on yksi parhaiten leikkautuvia täytekakkuja, joita olen koskaan tehnyt. Suklaakuorrute on myös mukavan pehmeä leikata, eikä tahmaa. Väreillä ja koristeilla kakusta saa muokattua vähän erilaisen kahvipöydän piristeen.

Kakun voi tehdä myös 24 cm vuokaan, jolloin siitä tulee kaksi kerroksinen, mutta korkeus tuo putouskakkuun lisää näyttävyyttä.



Pohja

Kinuskikissan tumma levykakkupohja

Täyte

250 g vadelmia (pakaste)
4,5 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g vadelma- tai vaniljatuorejuustoa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kiehuvaa vettä

Kuorrute 1

4 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
(Pastaväriä)

Kuorrute 2

½ dl vispikermaa
100g valkosuklaata
(Pastaväriä)

Koristeluun

Kermavaahtoa, nonparelleja, karkkeja, tms mielen mukaan.

Valmista ensin kakkupohja Kinuskikissan ohjeen mukaan. Yksi pohja riittää 18 cm kakkuun, isompaan tarvitsee kaksi pohjaa.

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta irtopohjavuoan tai säädettävän reunavuoan avulla kaksi 18 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää. Kokoa lopusta pohjasta kaksi ympyrää lisää.

Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Anna liota vähintään 10 minuuttia.
Keitä vadelmia kattilassa pari minuuttia. Anna soseen jäähtyä jonkin aikaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa astiassa tuorejuusto, sokerit ja vadelmasose. Vatkaa seos tasaiseksi. Lisää joukkoon kermavaahto.

Lämmitä vesi mikrossa. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan. Sekoita hyvin.
Kokoa kakku 18 cm irtopohjavuokaan tai säädettävään reunavuokaan. Kakku kannattaa koota suoraan tarjoilualustalle! Laita vuokaan vuorotellen pohjalevy (4 kpl) ja vuorotellen täytettä (3 kerrosta). Kokonaiset pohjalevyt kannattaa laittaa alimmaksi ja päällimmäiseksi. Kostuta jokainen pohjalevy maidolla, kahvilla tai mehulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.


Irrota kakku reunavuoasta lastalla tai veitsellä ja nosta pois paikaltaan. Tasoita reunus ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute 1.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää seokseen kermavaahto. Lisää pastaväriä vähän kerrallaan, sen verran että saat kuorrutteeseen mieleisesi värin. Kuorruta kakku ja siloita kuorrute tasaiseksi levittimellä tai metallisella lastalla. Anna kuorrutteen asettua jääkaapissa pari tuntia ennen toisen kuorrutteen lisäämistä.

Valmista kuorrute 2.

Paloittele valkosuklaa. Lämmitä kerma kattilassa. Älä kiehauta! Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon pastaväri ja valkosuklaa. Sekoita kunnes valkosuklaa on kokonaan sulanut. Seosta voi lämmittää vielä hieman jos suklaa ei sula muuten kokonaan. Anna seoksen jäähtyä ja sakeutua ennen kuin kaadat sen kakun päälle.

Kun seos on jäähtynyt ja on tarpeeksi paksua, kaada kuorrute ohuena nauhana keskelle kakkua. Levitä kuorrute päällisosan päälle niin, että kuorrutetta valuu hieman kakun reunojen yli. Siirrä kakku heti jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Huom! Kuorrute ei jähmety rapeaksi suklaakuorrutteeksi vaan jää pehmeäksi.

Koristele kakku mieleiselläsi tavalla kuorrutteen jähmetyttyä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti