keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Tiramisu-Vanilja rahkakakku

Tiramisu on pitkään kuulunut lempi jälkiruokiini, joten törmättyäni Valion tiramisurahkaan piti sitä päästä kokeilemaan. Halutessaan tiramisurahkan tilalta voi käyttää mitä tahansa muutakin maustettua rahkaa, sillä vaniljakerros sopii hyvin esimerkiksi suklaa- tai lakristsirahkankin kaveriksi. Sokerin määrä kannattaa kuitenkin tarkistaa jos valitsee vaniljan pariksi jonkin toisen maun.

Allergia-asiaa

Laktoositon kakku syntyy laktoosittomilla rahkoilla ja kermoilla, sekä voilla. Tarkista myös koristeiden ruokavaliotiedot!


Pohja

175 g digestive-keksejä
50 g voita

Tiramisutäyte

3 liivatetta
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 prk (á 200g) Tiramisu rahkaa
1-2 rkl kahvia

Vaniljatäyte

3 liivatetta
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 prk (á 200g) Vanilja rahkaa
1-2 rkl maitoa

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Sulata rasva. Murskaa keksit ja sekoita sulanut rasva keksimurksaan. Painele keksiseos irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle.

Valmista tiramisutäyte.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Anna liota vähintään 10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan sokeri ja tiramisurahka ja sekoita tasaiseksi.

Lämmitä kahvi mikrossa kuumaksi, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kahviin. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan huolellisesti sekoittaen.

Kaada tiramisutäyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita kakku hyytymään jääkaappiin noin tunniksi.

Valmista tunnin päästä vaniljatäyte.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Anna liota vähintään 10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan sokeri ja vanilja rahka ja sekoita tasaiseksi.

Lämmitä maito mikrossa kuumaksi, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet maitoon. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan huolellisesti sekoittaen.

Kaada vanilja täyte tiramisutäytteen päälle. Tasoita pinta ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kakku ei välttämättä kaipaa koristelua, mutta itse koristelin sen maito- ja valkosuklaaraasteella, sekä joillakin maitosuklaakuvioilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti