sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Puolukkakukko

Kukot ovat helppoja herkkuja kahvipöytään, eikä niiden maku kärsi myöskään pakastemarjojen käytöstä. Tällä ohjeella voi helposti valmistaa myös mustikka- tai vaikkapa omenakukon. Omenat kannattaa kukkoa varten pilkkoa pieniksi kuutioiksi. Pakastemarjat puolestaan kannattaa sulattaa ennen käyttöä ja kaattaa ylimääräiset nesteet pois, ettei taikinakuoresta tule löysää.

Allergia-asiaa 
Maidottoman kukoista saa käyttämällä voin tilalta maidotonta margariinia, esim. Keijun tai Floran sinistä. Tällä margariinivalinnalla ohjeesta tulee myös vegaaninen.


6 annosta

Taikina

200 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
4,5 dl ruisjauhoja (täysjyvä)
1 tl leivinjauhetta

Täyte

400 g puolukoita tai mustikoita
0,5 - 1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja

Tarjoiluun vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Valmista taikina. Sulata rasva kattilassa. Anna rasvan jäähtyä hieman ja lisää siihen sokeri.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää rasva-sokeriseos. Sekoita tasaiseksi.

Siirrä 1/4 taikinasta odottamaan kansien valmistusta. Painele muu taikina jauhotetuin sormin kuuden pienen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös yhtä isoa n. 20 cm vuokaa.


Yhdistä täytteen puolukat, sokeri ja perunajauhot. Annostele seos vuokiin.

Taputtele loput taikinasta marjojen päälle jauhotetuin sormin niin, että täyte peittyy. 

Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia kunnes taikina on kypsä. Ison kukon paistoaika on n. 40–45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti