tiistai 6. syyskuuta 2016

Baileys-juustokakku mutakakkupohjalla

Baileys-juustokakku on monen ehdoton suosikki. Yksi pala auttaa kyllä siihen pahimpaankin imelännälkään. Vaikka kakku onkin omasta mielestäni aika raskas, tulee sitä leivottua yleisön pyynnöstä suhteellisen usein. Valmistan oman versioni aina mutakakkupohjalla.

 

Pohja

100 g tummaa suklaata
125 g voita
1,6 dl maitoa
220 g sokeria
1 muna
180 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
40 g kaakaojauhetta

Täyte

7 kpl liivatelehtiä
5 dl vispikermaa
500 g mascarpone-tuorejuustoa (tarvittaessa korvaa maustamattomalla tuorejuustolla)
1½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia
1 dl Baileys-likööriä

Kiille

1 dl Baileys-likööriä
muutama pala maitosuklaata
2 kpl liivatelehtiä

Valmistus

Pohja

Kuumenna maito ja sokeri kattilassa liedellä. Laita liesi pois päältä, kun sokeri on täysin liuennut. Lisää voi ja suklaa. Sekoita kunnes aineet ovat liuenneet.

Lisää kuivat aineet ja kananmunat. Sekoita hyvin.

Kakkutaikinan kuuluu olla todella löysää. 

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (n. 24cm). 

Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa n. 45 min. Voit kokeilla kypsyyttä esim coctail-tikulla. Tämä kakku ei saa jäädä keskeltä löysäksi, joten kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ennen kuin kumoat sen. 

Puhdista irtopohjavuoka ja vuoraa reunat leivinpaperilla. Pohja kannattaa leikata tasaiseksi, jos se on jäänyt paistaessa keskeltä reunoja korkeammaksi. Laita tasaiseksi leikattu pohja takaisin vuokaan.

Täyte

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone-juusto ja sokerit. Vatkaa tasaiseksi.

Kiehauta baileys-likööri kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne likööriin.

Anna seoksen jäähtyä vähän, ettei kermavaahto nesteydy. Lisää seos ohuena nauhana kermaseokseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä pari tuntia jääkaapissa.

Kiille

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.

Kiehauta baileys-likööri ja liuota siihen suklaa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet likööri-suklaa seokseen.

Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se täytteen päälle. Jos seos on liian kuumaa, täyte sulaa.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä muutama tunti tai vaikkapa yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti