tiistai 1. tammikuuta 2019

Maidottomat vohvelit

En mielelläni käytä maidon korvikkeena soijatuotteita ja huomasin joskus, kun maitoa ei missään muodossa löytynyt jääkaapista, että vichyllä saa rapeammat vohvelit. Tässäpä siis taikina, jolla leivon vohvelit silloinkin, kun ruokarajotteita ei tarvitsisi maitotuotteiden osalta huomioida.





6 dl vichyä
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
1/2 tl suolaa
3/4 dl öljyä

Riko munien rakenne kulhossa.

Lisää joukkoon vichyvesi, sekoita tasaiseksi.

Sekoita kuivat aineet ja sokerit erillisessä asriassa ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Lisää viimeisenä öljy ja vatkaa kunnes öljyä ei enää nouse taikinan pinnalle erillisiksi lammikoiksi.

Anna taikinan tekeytyä n. 20 minuuttia.

Paista vohveliraudalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti