tiistai 13. joulukuuta 2016

Pinaattifetapiirakka

Talvella tulee usein käytettyä leivontaan pakasteita. Lopputalvesta niiden ravintoarvot ovatkin tuoreita kasvihuoneessa kasvatettuja vihanneksia/juureksia paremmat, ainakin siis jos ovat kesällä pakastettuja. Niinpä nyt pakastepinaatista ja fetasta ihana suolainen piirakka.

Allergia-asiaa:
Laktoosittomaan piirakkaan fetaa löytyy ainakin Apetinan lactose free. Myös muiden maitotuotteiden tilalle on vaihdettava laktoosittomat vastineet.


Pohja

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl vettä

Täyte

1 sipuli
oliiviöljyä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria
200 g fetaa
150 g pinaattia
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi pehmennyt voi jauhojen joukkoon ja lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Tee taikinasta pallo, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään noin 10 minuutiksi.

Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla oliiviöljyssä.

Ota taikina jääkaapista ja painele voidellun vuuan pohjalle ja reunoille. Minä käytin 25 cm irtopohjavuokaa, mutta myös piirakkavuoka sopii hyvin.

Paista pohjaa 175 asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. 

Tee täyte. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se. Tuorepinaatin voi halutessaan silputa. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään. Lisää joukkoon mustapippuri, kuullotettu sipulisilppu ja pinaatti. Sekoita tasaiseksi.

Pilko feta ja levitä se vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Kaada täyte fetan päälle. 

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti