Allergia-asiaa:
Laktoosittomaan piirakkaan valitaan laktoosittomat maitotuotteet (voi, rahka ja kerma).
Murotaikina
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 muna
2 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
n. 4 dl (pakaste)marjoja
2 dl kermaa (mikä tahansa kerma käy)
200 g rahkaa (joko maustettua tai maitorahkaa)
2 munaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Valmista pohja.
Punnitse voi kulhoon ja paloittele kuutioiksi.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita lopuksi jauhot kaapimella.
Levitä murotaikina piirakkavuoan (n. 27 cm) pohjalle ja reunoille ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Valmista täyte.
Riko munien rakenne kulhossa.
Lisää joukkoon rahka, sokerit ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
Ota piirakkapohja jääkaapista ja kaada (jäiset) marjat pohjan päälle.
Kaada rahkatäyte marjojen päälle.
HUOM! Jos käytät tuoreita marjoja, paistoaika on lyhyempi kuin jäisten pakastemarjojen kohdalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti