keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Marianne leivokset

Allerigia-asiaa

Huomaa, että  Marianne-rouheessa on soijaa ja laktoosia! 
Marianne-rouhe on gluteenitonta, joten vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin saa näistä herkuista gluteenittomat. Myöskään pähkinää rouheessa ei ole. 


15 kpl

Pohja

4 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
250 g mascarponea
120 g Marianne-rouhetta
5 liivatelehteä
1 dl maitoa

Valmista ensin pohja.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasossa noin 8 min.

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irroita pohjasta leivinpaperi heti paistamisen jälkeen, sillä se juuttuu nopeasti kiinni.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 min.

Sekoita tomusokeri kermaan ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon Marianne-rouhe ja mascarpone. Sekoita tasaiseksi.

Lämmitä maito kuumaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne maitoon. Lisää maito ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.

Anna täytteen jähmettyä hetki.

Puolita pohja. Aseta puolikas pohja esimerkiksi foliolla vuorattuun uunivuokaan. Valmis leivos on helpompi nostaa vuoasta pois folion avulla. Levitä täyte pohjan päälle ja aseta toinen puoli pohjasta täytteen päälle.

Peitä leivos kelmulla ja laita päälle painoksi leikkuulauta tai lautanen. Anna leivoksen hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Nosta valmis leivos pois vuoasta folion avulla ja paloittele halutessasi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti