Näinpä siis resepti täysin muuntelemattomana!
Allergia-asiaa:
Vaikka resepti onkin alkuperäisessä muodossaan, saa siitä toki gluteenittoman version helposti vaihtamalla digestive-keksit gluteenittomiksi ja laktoosittoman vaihtamalla maitotuotteet (voi, tuorejuusto ja kuohukerma) laktoosittomiksi.Pohja
250g digestive-keksejä
60g sokeria
75g voita
Täyte
3 rasiaa (á 200g) tuorejuustoa
2,4 dl sokeria
4 munaa
2½ rkl sitruunamehua
1 tl vanilijauutetta (tai vanilijasokeria)
1/4 tl sormisuolaa
3 dl kuohukermaa
Koristeluun vadelmia, karhunvadelmia tai korianteria.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vuoraa 23 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja vuoraa vuoan ulkopuoli kaksin kertaisella foliolla.
Tee pohja. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Sekoita keksimurska, sokeri ja sulatettu voi tasaiseksi massaksi.
Kaada keksimassa irtopohjavuokaan ja painele tasaiseksi kerrokseski vuoan pohjalle.
Laita pohja uuniin paistumaan 10 minuutiksi. Anna pohjan jäähtyä paistamisen jälkeen.
Valmista täyte. Laita tuorejuustot astiaan ja sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimella kunnes massa on tasaista.
Lisää sokeri ja sekoita huolellisesti.
Vatkaa munat täytteeseen yksi kerrallaan. Varmista, että jokainen muna on sekoittunut kunnolla, ennen kuin lisäät seuraavan.
Lisää joukkoon sitruunamehu, vanilijauute ja suola ja sekoita hyvin.
Lisää viimeisenä kerma ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte jäähtyneen keksipohjan päälle ja aseta vuoka keskelle uunivuokaa. Kaada uunivuoan pohjalle n. 2cm vettä ja laita vuoka kakkuineen uuniin.
Paista kakkua n. 65 min. Kun kakku on paistunut, sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunin jälkilämmössä vielä tunti.
Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä kokonaan ennen kuin poistat sen vuoasta.
Tarjoile sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kanssa.
Alkuperäinen resepti osoitteessa
http://tenplay.com.au/channel-ten/masterchef/recipes/the-best-baked-cheesecake
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti