Allergia-asiaa
Laktoositon kakku syntyy laktoosittomilla rahkoilla ja kermoilla, sekä voilla. Tarkista myös koristeiden ruokavaliotiedot!Pohja
175 g digestive-keksejä50 g voita
Tiramisutäyte
3 liivatetta2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 prk (á 200g) Tiramisu rahkaa
1-2 rkl kahvia
Vaniljatäyte
3 liivatetta2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 prk (á 200g) Vanilja rahkaa
1-2 rkl maitoa
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Sulata rasva. Murskaa keksit ja sekoita sulanut rasva keksimurksaan. Painele keksiseos irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle.
Valmista tiramisutäyte.
Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Anna liota vähintään 10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan sokeri ja tiramisurahka ja sekoita tasaiseksi.
Lämmitä kahvi mikrossa kuumaksi, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kahviin. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan huolellisesti sekoittaen.
Kaada tiramisutäyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita kakku hyytymään jääkaappiin noin tunniksi.
Valmista tunnin päästä vaniljatäyte.
Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Anna liota vähintään 10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan sokeri ja vanilja rahka ja sekoita tasaiseksi.
Lämmitä maito mikrossa kuumaksi, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet maitoon. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan huolellisesti sekoittaen.
Kaada vanilja täyte tiramisutäytteen päälle. Tasoita pinta ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kakku ei välttämättä kaipaa koristelua, mutta itse koristelin sen maito- ja valkosuklaaraasteella, sekä joillakin maitosuklaakuvioilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti