Sain poimia eilen omenoita suoraan puusta ja tottakai niitä piti heti päästä käyttämään.
Allergia-asiaa
Laktoosittoman reseptistä saa valitsemalla leivontaan laktoosittoman maitorahkan, vispikerman ja voin.
Allergia-asiaa
Laktoosittoman reseptistä saa valitsemalla leivontaan laktoosittoman maitorahkan, vispikerman ja voin.
Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
500 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
Päälle
8 (n. 300g) kotimaista omenaa
kanelia
sokeria
Valmista ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan.
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Jätin omeniin kuoret, koska käytin kotimaisia omenoita. Niistä saa mukavasti suutuntumaa. Ulkomaiset omenat kannattaa kuitenkin kuoria. Asettele omenat täytteen päälle ja sirottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 50 minuuttia.
Irrota kakku vuoasta vasta, kun se on kunnolla jäähtynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti